top of page

Mitä me puuhaamme yhdessä?

Tahvukka.jpg
Koira 1..jpg
Viiru 1..jpg

Talli ja eläinystävät

Talli ja eläinystävät

Talli ja eläinystävät

Työntekijöiden koiria vierailee talossa säännöllisesti. Koirat tarjoavat lapsille lenkkikaverin, pehmoisen turkin, jota voi paijata sekä mahdollisuuden leikkiä. Lehtorannan pihassa on oma koiratarha. Lehtorannassa on töissä myös allergiavapaa Siperian kissa Viiru, joka toimii tassuterapeuttina.

Häkärinteet

Häkärinteiden laskettelukeskus sijaitsee 15 kilometrin päässä Lehtorannasta. Lehtorannan lapsilla on mahdollisuus saada kausikortti Häkärinteille ja laskettelu kuuluukin hyvin vahvasti talvemme yhteisiin hetkiin. 

Häkärinteet 2. .jpg
Revontuli keilaus.jpg

Revontuli ja keilaus

Revontuli sijaitsee 14,5 kilometrin päässä Lehtorannasta. Revontulessa on mahdollista käydä keilaamassa ja esimerkiksi pelata frisbeegolfia. Otammekin tiukkoja matseja keilauksen parissa mm. harrasteilloissa. 

Retkeily

Hankasalmella on upeat puitteet retkeilyyn ja ulkoiluun. Lehtorannan porukan yksi suosikki paikka retkeilylle on Häähninmäki, jossa retkeilyn ja näköalan ihailun lisäksi paistamme myös makkaraa ja lettuja. Häähninmäki tarjoaa hienot puitteet mm. maastopyöräilylle ja autiotupaan voi myös rohkeimmat jäädä yöunille.

Häähnintupa.jpg
Sauna 2..jpg
palju talvella.jpg

Sauna ja palju

Lehtorannan takapihalla on puulämmitteinen sauna ja palju. Polkua pitkin on kivaa pulahtaa järvessä uimaan. Saunassa käydäänkin usein hyviä ja syvällisiäkin keskusteluja.

Pelaaminen

Lehtorannassa pelataan päivittäin erilaisia lauta- ja korttipelejä. Työntekijöiden kilpailuhenkisyys näkyy erilaisissa haasteotteluissa lapsia ja muita työntekijöitä vastaan. Myös NHL-matseja käydään ahkerasti pleikkarilla lasten ja aikuisten välillä.

Kalapelaaminen_edited.jpg
Pihanpelit.jpg

Oman pihan puuhat

Lehtorannan pihan puitteet antavat hyvät mahdollisuudet lapsen aktiivisen arjen ylläpitämiseen. Nurmikko saakin kyytiä jalkapallo- otteluiden ja sulkapallopelien tiimellyksessä.

 

Lehtorannan sijainti järven rannalla mahdollistaa uimisen ja SUP-lautailun sekä veneilyn ja kalastuksen. Pelaamme myös erilaisia pihapelejä ja käytössämme on myös pingispöytä ja trampoliini. Kesällä talon automme kurvaa ahkerasti myös muille uimarannoille, joissa hyppytornit houkuttavat hurjapäitä.

Kirkonkylän elämää

Hankasalmen kirkonkylän eloisa meininki tarjoaa myös Lehtorannan väelle yhteistä puuhaa. Olemmekin käyneet joka kesä heinäraveissa, markkinoilla ja eri tapahtumissa kuten yö-kirjastossa.

Pellolla maalaismaisema.jpg
Juhlat.jpg
Lehtorannan joulu.jpg
Halloween kollaasi.JPG

Juhlat

Lehtorannassa juhlitaan ahkerasti. Kakku pyöräytetään mm. syntymäpäivien, mitalikahvien ja muiden onnistumisien kunniaksi. Juhlimme myös muista juhlapyhiä. Perinteeksi on jo muodostunutkin Lehtorannan oma joulu, jota juhlitaan joulun alla.

Reissut

Lehtorannan väki myös reissaa yhdessä. Olemme käyneet useamman kerran RUKA:lla ja vuonna 2023 teimme kesän kynnyksellä viiden päivän reissun Pärnuun. Reissut ovat olleet ikimuistoisia kokemuksia. Lapset osallistetaan mukaan reissujen suunniteluun ja toteutukseen. Lisäksi joka kesä käymme myös huvipuistossa. Lapset saavat vaikuttaa valittavaan huvitus kohteeseen.

Reissut Ruka.jpg
Pärnu hevoset.jpg
Pärnu kuvakollaasi 1. .jpg
Kuva jäältä .jpg
ulkokuntosali .HEIC
Sali monnari .jpg
Retkeily pyörillä.jpg

Monipuoliset liikuntamahdollisuudet

Talvella pääsemme luistelemaan ja pelaamaan kylän kaukalolle, ja Lehtorannan takapihalta pääsee suoraan Kuuhankaveden järven jäälle, jonne talvisin aurataan luistelurata.

 

Lehtorannalla on kaksi kertaa viikossa oma salivuoro monitoimitalon liikuntasalissa. Käytämme liikuntasalia monipuolisesti liikunnan harrastamiseen.              

Hankasalmen monitoimitalolta löytyy hyvin varusteltu kuntosali. Käytämme kuntosalia harrasteilloissa sekä osalla lapsista kuntosalilla käyminen on harrastus. 

 

Lehtorannan läheisyydessä, alle kilometrin päässä, sijaitsee kirkonkylän urheilukenttä, jossa lapset voivat harrastaa monipuolisesti. Urheilukenttää uudistetaan tällä hetkellä monipuoliseksi liikuntapuistoksi. Lisäksi kirkonkylältä löytyy kuntoportaat, tenniskentät, rantalentopallokenttä, frisbee-golf rata, valaistuja kuntopolkuja ja latuja sekä ulkokuntosali.

bottom of page